Da li ste znali da je logo krokodila Lacoste, koji svi dobro poznajemo, bio prvi dizajnerski logo na svetu? Kreiran 1933. godine, ovaj prepoznatljivi logo postao je simbol prestiža, kvaliteta i stila. U nastavku, otkrijte zanimljivu priču o krokodilu Lacoste i kako je postao ikona modnog sveta.

Kako je nastao krokodil Lacoste?

Priča o krokodilu Lacoste započinje sa slavnim francuskim teniserom Reneom Lacosteom. Kada je 1927. godine osvojio Davis Cup sa francuskim timom, Rene je dobio nadimak „Krokodil“ zbog svoje upornosti i čvrstog stava na terenu. Taj nadimak je bio inspiracija za kreiranje jedinstvenog loga koji će postati simbol njegove modne linije.

Kako je logo postao modna ikona?

Dizajn loga je jednostavan i elegantan – krokodil sa otvorenim ustima. Rene Lacoste je prvi sportista koji je prepoznao moć brendiranja i koristio logo na svojim sportskim majicama. Ovaj vizuelni identitet brzo je privukao pažnju javnosti i postao prepoznatljiv simbol stilizovanosti. Kvalitet i prestiž koji je Rene Lacoste predstavljao kao teniser pretočeni su u logo, čime je brend Lacoste stekao posebnu reputaciju.

Nasleđe krokodila Lacoste

Krokodil Lacoste je postao bezvremenski simbol stila. Brend je proširio svoju liniju proizvoda, uključujući odeću, obuću, parfeme i aksesoare, ali je logo ostao neizostavni deo svakog proizvoda. Kvalitet, elegancija i prepoznatljivost krokodila Lacoste i danas privlače ljubitelje mode širom sveta.

Uticaj na modnu industriju

Logo krokodila Lacoste je bio pionirski korak u dizajnu logoa u modnoj industriji. Otvorio je put za druge brendove da prepoznaju moć vizuelnog identiteta i stvore prepoznatljive simbole koji će postati ikone mode. Danas vidimo mnoge dizajnerske logoe koji su postali prepoznatljivi brendovi sami po sebi.

Da zaključimo…

Krokodil Lacoste, prvi dizajnerski logo na svetu, ostaje simbol stila i prestiža. Kreiran davne 1933. godine, ovaj jednostavan, ali snažan logo predstavlja kvalitet i eleganciju brenda Lacoste. Bez obzira na prolaznost trendova, krokodil Lacoste će zauvek biti prisutan kao bezvremenska ikona mode.

Hvala vam što ste pročitali naš blog post!
Ako vam se dopao, molimo vas da ga podelite sa drugima i dajte mu ocenu.