Izaberite Stranica

Svet oko nas Svet oko nas

Ovde ćemo istraživati tajne prirode, fenomene koji nas okružuju i različite aspekte svakodnevnog života. Svet oko nas je pun iznenađenja, zanimljivosti i neobičnih pojava koje često uzimamo zdravo za gotovo. 

Istražite društvene fenomene, način života i kulturnu raznolikost koja nas okružuje. Saznajte o tradicijama, običajima i vrednostima različitih zajednica širom sveta. Otkrijte kako se naše društvo razvija i menjamo pod uticajem tehnologije, globalizacije i socijalnih promena.

Svet oko nas je prepun interesantnih i neočekivanih činjenica. Istražujte svet oko nas i otkrijte koliko je bogat, raznolik i uzbudljiv.

Ispravljanje krivog tornja u Pizi

Otkrijte sve o impresivnoj restauraciji Krivog tornja u Pizi, koji je bio u opasnosti da se sruši. Upoznajte tim stručnjaka i tehnike koje su korišćene kako bi se toranj vratio na sigurniji nagib i sačuvao za buduće generacije.

Opširnije

Prva radna stolica na točkiće

Otkrijte fascinantnu priču o Čarlsu Darvinu i prvom primeru kancelarijske stolice na točkiće. Saznajte kako je ovaj inovativni izum olakšao kretanje u radnoj sobi.

Opširnije

Prvi osovinski lift na svetu

Da li ste znali da je Cooper Union fondacija imala osovinski lift još kada moderni liftovi još nisu postojali?
Saznajte kako je ova inovacija uticala na vertikalni transport.

Opširnije

The Sims – Arhitektonski simulator

Otkrijte kako je popularna igra „The Sims“ prvobitno nastala kao arhitektonski simulator i kako se razvila u jednu od najpopularnijih igara ikada. Upoznajte njenu fascinantnu evoluciju i otkrijte šta je čini posebnom.

Opširnije
Loading