Da li ste znali da Rodžer Mur više nije želeo da igra Džejmsa Bonda jer su njegove koleginice bile premlade toliko da bi mogle biti njegove unuke?

Ko je Rodžer Mur?

Rodžer Mur je britanski glumac koji je postao poznat po svojoj ulozi tajnog agenta Džejmsa Bonda. Međutim, da li ste znali da je postojao trenutak kada je Mur odlučio da se povuče iz te uloge? Upravo zbog jednog zanimljivog razloga – smatrao je da su njegove koleginice premlade da bi bile njegove partnerke.

Kao jedan od najomiljenijih glumaca koji je tumačio lik Džejmsa Bonda, Rodžer Mur je postao zaštitno lice franšize tokom sedam filmova koje je snimio između 1973. i 1985. godine. Međutim, sa dolaskom 1980-ih godina, Mur je počeo da razmišlja o tome da li je vreme da se povuče iz te uloge.

Kako je Rodžer Mur odlučio da se povuče iz franšize Džejmsa Bonda

Jedan od ključnih razloga za Murovu odluku bio je njegov osećaj da je postao previše star za ulogu tajnog agenta. U vreme kada je snimao poslednje filmove kao Džejms Bond, Mur je bio u pedesetim godinama, dok su njegove koleginice bile sve mlađe. To je rezultiralo situacijom u kojoj su neke od glumica koje su igrale Bondove devojke bile mlađe od Murovih sopstvenih ćerki.

Mur je u intervjuima istakao da je taj jaz u godinama bio previše očigledan i da mu je bilo teško da se oseća ugodno u takvoj situaciji. On je smatrao da bi njegove kolege trebalo da budu dovoljno stare da budu njegove unuke, a ne partnerke u ljubavnim scenama. Ovaj faktor je uticao na njegovu odluku da se povuče iz uloge Džejmsa Bonda.

Odluka Rodžera Mura da napusti franšizu Džejmsa Bonda nije iznenadila mnoge njegove obožavaoce. Nakon dugog perioda tumačenja te ikonične uloge, Mur je želeo da se posveti drugim projektima i da se udalji od lika Džejmsa Bonda. Nakon njegovog povlačenja, uloga je predata Timotiju Daltonu, koji je preuzeo štafetu i nastavio da igra tajnog agenta.

Rodžer Mur ostaje najpoznatiji Džejms Bond u istoriji

Iako je Rodžer Mur završio svoju avanturu kao Džejms Bond, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji franšize. Njegova elegancija, šarm i suptilni humor doneli su svežinu liku Džejmsa Bonda i stekli su mu ogromnu popularnost kod publike.

Vaša podrška nam znači mnogo!
Ako vam se svidelo ovo štivo, podelite ga sa prijateljima i ocenite.